Fit zonder exen

Pien hoeft nog even niet naar huis, zegt ze. Dan gaan ze maar de andere fitheidsclub bekijken, een eindje verderop. Anytime Fitness. Hand in hand met zijn langbenige verloofde loopt Roel die richting op.

Een lange vent in sporttenue laat hen binnen. Je kan hier dag en nacht terecht, zegt hij. Daar kan Roel zich geen voorstelling van maken. In het holst van de nacht nog even wat gewichten heffen? Zou iemand zoiets doen, en ook nog voor zijn lol?
De apparaten zijn er zwart en grijs, het overige interieur is overwegend paars. Ze zien veel kortgeknipte witte koppies en ook wat kale knarren.
‘Onze leeftijd,’ sist Pien. Roel knikt tevreden, informeert maar eens naar service en abonnementen.
‘We doen hier veel personal coaching,’ zegt de sportman van zonet, een beetje hees. ‘Met een trainingsschema op uw eigen maat gesneden.’
‘O echt?’ vraagt Roel. Een kolfje naar zijn hand.
Hier wil hij heen. Geen internetverkeer of ex om ongelukkig van te worden. En ook nog eens vlakbij zijn huis. Roels keus staat vast.
‘Die tweede sportschool maar?’ vraagt hij wanneer ze op een laat uur thuis hun jack ophangen.
Wat Pien betreft: geen twijfel aan.

Een mailtje van hun toekomstige dieetcoach, Els. Dank voor je aanmelding. Ze stelt een afspraak voor op woensdag, overmorgen. De dag des oordeels. Om zes uur.

Dinsdag is Pien stilletjes. Roel vermoedt waarom. Het is die ex, met wie ze gisterenavond in de Basic Fit had staan praten. Roel zou dolgraag het fijne ervan weten. Maar ja. Hoe zal hij dat eens vragen? Aan het ontbijt en bij het avondeten kwam het er niet van. Het liefst zou hij terloops van een of ander onderwerp onmerkbaar overstappen naar die ex. Begon ze er uit zichzelf maar over.

‘Vind jij dat kleed nog kunnen?’ vraagt Pien na het journaal. Ze wijst op een karpet dat sinds jaar en dag al bij Roel in de zithoek ligt. En ja, als hij er nog eens goed naar kijkt. Een beetje met haar ogen, naar hij uit alle macht probeert. Alsof hij daar geen voetstappen heeft liggen van jaren her. Van zijn gezin, familie, van wijle zijn Anne. Van een of andere kerst, een ruzie, een verzoening. Nee, als hij dat alles even weglaat en het met frisse blik beschouwt. Tja, dan. Dan kan dat kleed niet meer. Het is zo sleets als wat. En helemaal verschoten.
‘We moeten maar iets nieuws,’ zegt Roel royaal. Nu ze toch bezig zijn. ‘Of heb jij in jouw huis misschien iets liggen dat hier past?’
En dan, zo waar, lijkt het of hij toch ongemerkt een brugje heeft geslagen. Althans, Pien zegt:

‘Ik zou je nog vertellen van mijn ex. Wat er gebeurde in die oefenruimte van de Basis Fit. Weet je dat nog?’
Nou, of hij dat nog weet.
Ze gaan er even goed voor zitten. Knus op zijn bank, haar voeten op zijn oude kleed.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.